woensdag 10 augustus 2016

Oekraïne kiest voor terrorisme, vindt Poetin

De Russische president Vladimir Poetin vindt dat Oekraïne ''een erg gevaarlijk spel'' speelt door de Krim binnen te vallen. ''Ze zoeken daar niet meer naar een compromis, maar kiezen voor terrorisme. Eerst die moordaanslag op Igor Plotnitski, en daarna vallen ze de Krim binnen'', zegt hij in een reactie op de bekendmaking van de Russische staatsveiligheidsdienst FSB dat afgelopen weekeinde heeft weten te voorkomen dat speciale troepen van het Oekraïense leger het schiereiland binnen konden dringen.

Volgens Poetin is de militaire actie op de Krim bedoeld om de aandacht af te leiden van de slechte economische prestaties van de Oekraïense regering. Hij noemt dat ''stom'' en ''crimineel'' en vraagt zich af of het nog wel zin heeft om samen met de leiders van Oekraïne, Duitsland en Frankrijk verder te praten over een oplossing voor het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne.

De Russische nieuwssite Lenta meldt overigens dat Plotnitski, de zelfbenoemde premier van de separatisten in Loehansk, al weer aan het werk is. Hij zou zaterdag gewond zijn geraakt bij een bomaanslag op zijn auto, maar het is onduidelijk welke verwondingen Plotnitski heeft opgelopen en of hij eigenlijk wel in de auto heeft gezeten op het moment van de aanslag.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: