woensdag 10 augustus 2016

FSB: 'Aanval Krim kwam van speciale troepen'

De Russische inlichtingendienst FSB zegt een aanval van Oekraïense speciale troepen op de Krim te hebben afgeslagen. Daarbij zou een medewerker van de FSB zijn omgekomen. Een woordvoerder van het Oekraïense leger laat weten dat de berichten niet waar zijn. Het incident zou in de nacht van zaterdag op zondag hebben plaatsgevonden. Volgens de FSB werden elitetroepen van Oekraïne tijdens een patrouille ontdekt in de plaats Armjansk en ontstond er een vuurgevecht. Daarbij kwamen twee Russen om het leven.

De FSB vermoedt dat Oekraïne met de invasie de stabiliteit op de Krim wilde ondermijnen, juist in een periode dat de regio verkiezingen aan het voorbereiden is. De FSB zegt twintig explosieven, wapens en ammunitie in beslag te hebben genomen. Er zijn ook een onbekend aantal mensen gearresteerd, onder wie ook Russen. Zij zijn verhoord en zouden bekend hebben dat ze een aanval wilden uitvoeren.

Volgens de FSB was er maandagnacht ook een poging om de grens met de Krim over steken. Daarbij werd een Russische soldaat gedood.

Bron: NU.nl, Reuters

Geen opmerkingen: